Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.07.2022 09:29 - 10.07.22
Автор: emi1ts Категория: Други   
Прочетен: 1478 Коментари: 2 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

*
image

    Вероятно най- малко всеки е чувал за Теодосий Теодосиев – много
известният учител по физика а  според мен и учител енциколпедист,хуманист който  успява да изгражда стойностни личности със знания и с не по - малко важните морални ценности.

Изпитвам респект,възхищение и гордост, че има такъв българин  днес и който има желание и разум  може от него да научи ценна информация в много важни аспекти освен в науката -   за същността и смисъла на човешкия живот дори да разбере какво е истина примерно ... Много е радващо ,че има и  българи които го подкрепят!

Хубав ден пожелавам на всички!

Видеото е от 6.06.22г.


“Светът е в пандемия на безумие. Най-големият грях на човека е да не използва разума си!”

Теодосий Теодосиев






Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. donchevav - Изгледах - два пъти. И сигурно пак ще ...
10.07.2022 18:22
Изгледах - два пъти. И сигурно пак ще се върна към този клип.:))) Благодаря ти, мила Еми!
Помня, по едно време бяха разпънали Т.Теодосиев на кръст заради силовия интелект. Не трябвало да има сила, да се упражнява принуда, всичко трябвало да се върши така, че да е забавно, като игра. Ето, и тук Учителят казва - 20 000 часа труд, по 11часа, по 15 часа, а не по 20 минути на ден.

В едно друго интервю беше казал:
"Още в ранна възраст младият човек трябва да е прочел своите 1000 полезни книги от по 600 страници, за да изгради речников фонд, да формира точни понятия и да покаже стройна и логична мисъл."

И още:
"Нужно е да се усвоят знанията от предходните цивилизация, тогава интелектът на човека лесно прави връзки и ги комбинира в нови открития".

Колко ли старомодно и остаряло звучи това на всички, които се занимават с педагогическо дело у нас днес?:)))
Изключвам се съзнателно - и не защото вече не съм действащ педагог, а защото мисля по същия начин като "златния" учител, както взеха тук-там да наричат Т. Теодосиев заради световните върхови постижения на неговите ученици.
Мисля така и за железния труд и дисциплина, които трябва да се въведат в училище (но не вярвам някога да се случи:))), за упоритостта да довършваш нещата докрай, за едностранчивостта, за глобализма и вечните морални ценности, за новата нормалност и ниската емоционална интелигентност, за спартанското отношение като избавление, за успеха и за смелостта да знаеш повече. Безценни мисли!
Има такива хора - хвърчащи. Тъжното е, че малко от нас ги разбират - доста са непригодни, много са неудобни, още по-малко ги следват - и защо, да не би да са някои известни инфлуенсъри, да те научат какви маски за лице, какви четки за коса и какви дрешки да си сложиш? Може би затова с такава горчивина Учителят говори за силата на медиите и за способността някоя лъжлива уста за минути да заблуди милиард хора.
Затова постинги като твоя, мила Еми, са много ценни!
Бъди здрава и се радвай на безгрижно и весело лято!
цитирай
2. emi1ts - Благодаря мила Вени!
10.07.2022 18:36
Много се радвам ,че мненията ни за този златен както го наричаш наш учител съвпадат.Всъщност видеото е създадено от млади хора ,които споделят впечатлението си от неговата личност.Теодосий Теодосиев няма нужда нито от реклама нито от одобрение нито от оценки защото със своите резултати от труда си се е доказал в света и хората признават значимостта на постиженията му и огромната полза.Тук става въпрос вече който има очи и уши и най вече разум да разбере и да се поучи от споделената от него мъдрост.С всяка сфера от живота е така:)Хубави летни дни и пълен релакс мила Вени!Прегръдки!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: emi1ts
Категория: Други
Прочетен: 1713314
Постинги: 583
Коментари: 3953
Гласове: 30815
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031