Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2016 08:58 - 30.10.16
Автор: emi1ts Категория: Други   
Прочетен: 2271 Коментари: 8 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Клетките ни чуват всяка наша мисъл и получават импулс за живот или за смърт Шри Свами

imageМисли за любовта неутрализират незабавно мисли за омраза. Мисли за смелостта служат като силна противоотрова срещу мисли на страх.

Нашето тяло е свързано вътрешно с нашия разум, или по-скоро тялото е отражение на нашия разум; това е грубата видима форма на невидимия разум. Ако ви боли зъб, ухо или корем, разумът ви веднага реагира на тази болка, казва индийският гуру и автор на 300 книги Шри Свами Шивананда (1887-1963). Ето и неговите интерсни философски и холостични схващания за невидимия път на болестите, кармата и силата на мисълта да определя  физическото и психическото ни здраве, както и нашата съдба.
               
Той спира да мисли правилно, той е притеснен, възбуден и развълнуван. Ако разумът ви е в депресия, тялото не може да функционира правилно.image Заболявания, които причиняват вреда на нашето тяло, се наричат вторични; а желанията, които причиняват вреда на нашия разум, се наричат първични или психични заболявания. Нашето психично здраве е по-важно от физическото.
Ако разумът е здрав, тялото също е здраво. Ако разумът е чист и са чисти мислите, вие се освобождавате от всички болести, първични и вторични.

Мислите развиват личността

Възвишените мисли издигат ума, а сърцето се разширява; неблагородните мисли възбуждат разума и са отговорни за болезнени и тъмни усещания....
..С нашите мисли ние може да се вдъхновим и да си изградим самочувствие, добра представа за себе си, и почти всяка друга характеристика, присъща на силна личност. Промяната на начина на мислене може да допринесе за създаването и елиминиране на навици, убеждения и способности.

Мислите променят съдбата ни

Човек сее мисли и жъне действия. Засявайки навици, той жъне характер. Сеейки характер, той жъне съдба. Човек си създава своя собствена съдба чрез своите мисли и действия. Той може да променя съдбата си. Той е създател на собствената си съдба. И в това няма съмнение.

imageС правилно мислене и решителни усилия може да се превърне в господар на собствената си съдба.

Някои говорят за кармата и неизбежността на съдбата. Това е фатализъм и води до инерция, стагнация и бедност. Това е погрешно мислене, въпрос, който няма да вълнува интелигентния човек. Можете да създадете съдбата си отвътре, с мисли и действия.

Мислите нарушават физиологията

Всяка промяна в мисленето създава вибрации в менталното тяло, което се отразява на физическото тяло, предизвиквайки мозъчна активност. Тази активност в нервните клетки предизвиква различни електрохимични промени. Силни чувства като любов, омраза, завист, тревожност, пристъпи на гняв всъщност разрушават клетките на тялото и причиняват сърдечни заболявания, чернодробни, бъбречни, стомашни и т.н. Всяка мисъл, емоция или дума произвеждат силни трептения във всяка клетка на тялото и оставят силно впечатление там. Ако знаете начин за привличане на противоположни мисли, можете да водите щастлив и хармоничен живот с мир и сила. Мисли за любовта неутрализират незабавно мисли за омраза. Мисли за смелостта служат като силна противоотрова срещу мисли на страх. Мислите имат драматичен ефект върху тялото ви. Тъга и радост, самочувствие и сдържаност веднагаimage  рефлектират върху тялото.

Всяка клетка в тялото страда или расте, получава импулс за живот или за смърт, всяка мисъл, която идва в ума ви, обикновено се превръща в образ на това, което мислите в по-голямата част от времето. Когато умът се насочва към определени мисли и се спира върху тях, се създават определени вибрации на материята и колкото по-често се създават такива вибрации, вероятността за тяхното повторение и създаване на навици нараства. Тялото следва ума и имитира промени в него. Ако се съсредоточите, очите ви се фокусират.

Мислите създават среда

Често се казва, че личността на човек зависи от околната среда. Но всъщност това не е вярно. Фактите показват друго. Много от най-великите хора в света са родени в бедност и неблагоприятни условия, родени са в гетата и в мръсни условия, но са получили най-високия статут в света. Не забравяйте, че във вашата слабост е заключена сила. Бедността има своите достойнства, тя внушава смирение, сила и издръжливост, като същевременно луксът създава мързел, гордост, слабост, както и всички видове лоши навици. Не се оплаквайте от лоша среда. Създайте си свой собствен вътрешен мир и околна среда. Човек, който се опитва да се развива и да израства в неблагоприятни условия, е действително много силен човек. Нищо не може да го разколебае. Той има силни нерви. Човек не зависи от околната среда и обстоятелствата. Той може да следи и да ги променя в зависимост от своите способности, характер, мисли и добри дела.

                                                      http://viaranews.com/



Гласувай:
15



Следващ постинг
Предишен постинг

1. valeska - Првет!:)
30.10.2016 18:10
Всъщност ние сме отговорни за собствените си мисли така, както сме отговорни за собствените си постъпки.
цитирай
2. emi1ts - Благодаря Вал!
30.10.2016 19:31
valeska написа:
Всъщност ние сме отговорни за собствените си мисли така, както сме отговорни за собствените си постъпки.

Да,осъзнавайки важното влияние на нашите мисли за резултатите от действията ни ,ще сме по-внимателни и отговорни в способността да избираме полезните и градивните за живота ни!С пожелание за хубава вечер и приятна нова седмица Вал!
цитирай
3. mt46 - Поздрав, Еми!
30.10.2016 20:38
Според мен ние сме зависими от мислите и чувствата си, от характера си, от съдбата си, а и от околната среда... :)
Лека вечер и благоприятни дни!...
цитирай
4. emi1ts - Благодаря Марине!
30.10.2016 21:11
mt46 написа:
Според мен ние сме зависими от мислите и чувствата си, от характера си, от съдбата си, а и от околната среда... :)
Лека вечер и благоприятни дни!...

Когато опознаем себе си дотолкова,че да осъзнаем самоограниченията на собствените си мисли ,поставили ни определена рамка ,която води до определени резултати ,тогава можем да изберем по градивно дефиниране - примерно,че случващото се е за да ни направи опитни,знаещи,пълноценни личности и че това ще ни е полезно в живота!Пожелавам ти приятна вечер и ползотворна нова седмица!
цитирай
5. mariniki - Абсолютно съм съгласна...
30.10.2016 23:16
Каквото си мислим...с него ни отвръща и вселената...
цитирай
6. emi1ts - Благодаря ти Маги!
31.10.2016 07:51
mariniki написа:
Каквото си мислим...с него ни отвръща и вселената...

Радвам се на единомислието ни в това отношение!Хубави дни и успешна нова седмица!
цитирай
7. donchevav - "С правилно мислене и реши...
01.11.2016 16:17
"С правилно мислене и решителни усилия човек може да се превърне в господар на собствената си съдба". Вярвам в това!
Много интересна статия! Благодаря ти, скъпа Еми! Честит празник!
цитирай
8. emi1ts - Благодаря мила Вени,
01.11.2016 16:42
donchevav написа:
"С правилно мислене и решителни усилия човек може да се превърне в господар на собствената си съдба". Вярвам в това!
Много интересна статия! Благодаря ти, скъпа Еми! Честит празник!

за споделеното мнение!Аз също вярвам в това и споделям този начин на мислене!
Хубав празничен ден ти пожелавам и добро настроение!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: emi1ts
Категория: Други
Прочетен: 1733936
Постинги: 586
Коментари: 3969
Гласове: 30946
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930