Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2014 11:28 - 26.08.2014
Автор: emi1ts Категория: Други   
Прочетен: 2306 Коментари: 6 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Да живеем истински
image
И какво ще кажеш, страннико, за днешния живот? Живееш ли го истински? Обичаш ли?

Животът – това е мигът – миг на истина... Онази частица от секундата, която неусетно вече е преминала, а останалото след нея е тъй трайно, че връщайки се един ден там, дълбоко в мислите, към този миг, той сякаш е траел часове, дни, години.

Силата на чувството е толкова голяма, тръпката е така насищаща сърцето... Душата ликува. Истински живот!

В този миг е родена нова клетка, от тичинката се отделя семенцето на живота, който вятърът отвява далеч до другите земи. Там, попаднала сред поля от цветове, малката прашинка решава да си вземе секунда отдих. Носена от повея, тя се спира точно на тази земя, където комфортно се чувства у дома си. Там, под опеката на слънцето, остава, завинаги. Един прекрасен дъждовен ден прашинката, последвала свежестта на капката, ще се пусне по течението, ще потъне в бъдещето си, скривайки се дълбоко в почвата, сливайки се с майката Земя.

След ден или след два, в другия миг, ще се прероди в прекрасен виолетов цвят сред море от бели лалета. Над полето ще прелети гълъбица, носеща се сред необятността на небесата. Играейки с пухкаво облаче, носеща надежда за добро, тя ще прелети над малкото, сгушено в полите на великата планина селце.
image

Точно там, сред безбройните кибритени къщурки, на двора, под големия дъб, малко момиченце ще гони пеперудка сред високата трева – с големите си, обагрени в цветовете на дъгата, криле тя ще кацне на нослето на рошавия Шаро. С играта си ще повлекат и нея, а глъчът на тази детска радост ще се носи из прашната селска улица – звън на радост и песен на щастие. Малкото момиче ще погледне нагоре към най-тънката вейчица на иначе вековния орех, потърсило опора на дървеното прозорче.Точно над него лястовичка ще храни малките си. Благодарност и молба за още – ненаситни са, искащи. Простено да им е – изгревът на предстоящ ден.
image
 Трохичка ще падне на земята, трохичка надежда, събрана от работливата мравчица, натъкнала се случайно на тази "жива картина" по пътя към дома, където братята и сестрите ѝ ще се трудят неуморно, изпълнени с любов и благодарност – още миг живот на тази земя. Всеки дъх е дар!

В този миг ти ще прокараш пръсти през косите, галени от слънчев лъч, заслепил очите.Ще сложиш ръка на чело и ще се взреш там, в далечината, където небето и морето се сливат в меката синя приказкаЩе усетиш вятъра по лицето си, пясъка по кожата си, ще поемеш дълбоко дъх и издишвайки, ще чувстваш целувката на капчицата, предвещаваща дъжд
image









 
Оставаш ли там? На това място, в този момент, да чувстваш, да светиш, да обичаш твоя живот, твоя трепет, твоя миг?

Автор: Антонина Чобанова
                                                             източник:"Edna.bg"



Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. distrelets - Емиии :)))))
26.08.2014 12:19
Отдавна не бях чела нещо по насищащо сърцето ! Текстът от статията отговаря напълно на моята душевност и разбиране за живота. "Точно над него лястовичка ще храни малките си. Благодарност и молба за още – ненаситни са, искащи. Простено да им е – изгревът на предстоящ ден." Обичам да наблюдавам всичко, което се случва около мен и създадено от Бог за да ни радва. А там, където небето и морето се сливат намирам покой и щастие. Трябва да сме изпълнени с Любов и Благодарност за да стане по добър животът на тази Земя.Така е Еми, всеки дъх е ДАР! Прекрасен текст си избрала за днешния ден! Поздравления и за хубавите снимки!
цитирай
2. emi1ts - Благодаря Диди!
26.08.2014 12:53
Аз също оставам впечатлена и възхитена от тези красиви,изразителни моменти
в творбата на авторката!Талантлива българка!Много се радвам на този факт!
Има такива личности!Хубаво е да знаем за тях и да изпитваме удоволствието от четенето на такива творби!
Поздрави!Хубав ден ти желая:))
цитирай
3. ivoki - ВСЕ ПО ЧЕСТО
26.08.2014 18:35
УСЕЩАМ , ЧЕ : " Всеки дъх е дар!"
цитирай
4. emi1ts - Благодаря ivoki!
26.08.2014 19:01
Изглежда гениално просто,а минава толкова време, според мен,
да го осъзнаем!
Приятна вечер!
цитирай
5. mt46 - Поздрав!...
27.08.2014 13:18
Хубаво е, че си позитивна!...
Лек ден!...
цитирай
6. emi1ts - Благодаря
27.08.2014 14:27
много за подкрепата!
Поздрави!Лек ден!
Използвам случая да изкажа съжаление за кончината на великия ни Валери Петров!
Вечна му памет!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: emi1ts
Категория: Други
Прочетен: 1712278
Постинги: 583
Коментари: 3953
Гласове: 30809
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031