Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.04.2014 13:23 - 23.04.2014
Автор: emi1ts Категория: Други   
Прочетен: 1213 Коментари: 3 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Винаги е много приятно,когато разбереш,че някой се вълнува от това ,което 
споделяш.Това сте вие,мили хора,които изказвате мнението си или просто гла
сувате "за" тук при мен!Дори и да има разминаване в мненията,с обсъждане ста
ват по-ясни.Благодаря ви! За мен това е важно и го чувствам като подкрепа!
Желая ви всичко най-добро и в повече!
Наскоро намерих тази публикация с автор Румен Стоянов.Много ми хареса и я
предлагам тук.Понеже е доста дълга ще я разделя на три , пък който иска може
да я намери при автора.Заглавието е:

                          30 неща които да престанем да правим

1.                 1              Спрете да прекарвате времето си с неподходящите хора – животът е твърде кратък, за да сте непрекъснато с хора, които „изсмукват“ щастието от вас. Никога не трябва да се опитвате да бъдете с някой, който ви подценява. И запомнете, че истинските ви приятели са тези, които са до вас в лошите ви моменти.

 

2.                      2         Спрете да бягате от проблемите си – вместо това са изправете срещу тях. Това може би няма да е лесно в началото. Не се предполага да се справяте с проблемите си „за нула време“ и като „по магия“. Хората не сме създадено по този начин – напротив, проблемите ни разстройват, натъжават и препъват, Но именно това е смисълът на живота – да се изправите срещу проблемите, да се учите от тях, да ги преодолявате с течение на времето. Именно по този начин се превръщате в личността, която сте.

 

3.                          3     Престанете да се самозалъгвате – можете да лъжете всички на този свят – освен себе си. Животът ви ще с е подобри само ако рискувате – а най-големия риск е да сте честни със себе си.

 

4.                           4    Престанете непрекъснато да оставяте нуждите си на „задната седалка“ – най-боли когато изгубите себе си, докато обръщате твърде много внимание на някой друг. Няма нищо лошо в това да помагате на другите, НО помогнете първо на себе си. Ако има подходящ момент да обърнете внимание на себе си и да правите това, което ви вдъхновява, то този момент е точно СЕГА.

 

 

5.                           5    Престанете да се опитвате да бъдете някой, който всъщност не сте – колкото и парадоксално да звучи да бъдеш себе си е едно от най-трудните неща на света. Все някой ще бъде по-красив, по-умен или по-млад от вас – НО никога няма да е точно като вас. Вие сте уникални и това е вашето огромно предимство. Не се опитвайте да се промените, за да се харесате на някой. Бъдете себе си и автоматично ще привлечете в живота си правилните за вас хора.

 

6.                            6   Спрете да живеете в миналото – не можете да започнете нова глава от живота си, ако непрекъснато „препрочитате“ предишните глави.

 

 

7.                           7    Престанете да се тревожите, че можете да допуснете грешка – да направите нещо по грешен начин е поне десет пъти по-продуктивно от това да не направите нищо. Всеки успех е плод на предхождащите го грешки. Замислете се: хората много по-често съжаляват за неща, които НЕ са направили, отколкото за неща, които са направили по грешен начин.

 

8.                            8   Престанете да се съжалявате за отминали грешки – всички правим грешки и после съжаляваме за тях сякаш са част от нас. Но вие НЕ сте отминалите си грешки. Те са направени от вашето минало Аз – сега сте друг човек и ви предстои да посрещнете бъдещето си и да го оформите по ваше желание.

 

 

9.                            9   Престанете да се опитвате да си купите щастие – много от нещата, които заслужаваме, са скъпи. Но истината е, че нещата, които ни задоволяват истински повечето пъти са безплатни – любов, смях, да правим нещата, които обичаме.

 

10.                         10  Престанете да търсите щастието в отношенията си с друг човек – ако не сте щастливи вътре в себе си и не се обичате достатъчно, едва ли ще сте щастливи в дългосрочен план от която и да е връзка с някой друг. Първо трябва да създадете стабилност в собствения с живот, преди да го споделите с някой друг.

 

 

11.                          11 Спрете да обмисляте твърде много нещата – ако мислите прекалено много има възможност да си създадете проблеми от нищото. Оценете дадената ситуация и след това действайте! Ако искате да вървите напред трябва понякога да рискувате – това е! Освен това сигурно ви се е случвало да вземете погрешно решение дори и след много обмисляне и умуване. Мъдреците са казали – умът мисли, а сърцето знае.

Лек и приятен ден!



Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. precoria - Мисля, че в блога се получава пълен ...
24.04.2014 20:49
Мисля, че в блога се получава пълен диалог, което дава възможност за уточняване на проблемите. Този подбран от теб автор ни поднася много верни съждения,особено първото и последното.Вярно е, че си създаваме проблеми от нищото и трябва да обмисляме всичко най вече със сърцето.
Поздрави!
цитирай
2. emi1ts - Благодаря ти!
24.04.2014 21:05
Много се радвам ,че одобряваш!За мен всички са верни и ценни особено последна
та в случая както казваш-да слушаш сърцето!
Приятна и спокойна вечер:)
цитирай
3. ivoki - Прекрасни правила ! Нека да бъдем ...
26.04.2014 13:19
Прекрасни правила !
Нека да бъдем коректни към истинския автор.
Не е Румен Стоянов.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: emi1ts
Категория: Други
Прочетен: 1712723
Постинги: 583
Коментари: 3953
Гласове: 30810
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031