Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2018 08:51 - 24.11.18
Автор: emi1ts Категория: Други   
Прочетен: 5811 Коментари: 7 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

     *
    **
   ***
  
 
                                    10 НАЧИНА ,ПО КОИТО МОЖЕМ ДА

                                          ПРЕОДОЛЕЕМ ТРУДНОСТИТЕ

        image

 

 

Всички сме преминавали през трудни периоди. Но някои хора са просто по-добри от други в преодоляването им. Каква е тайната на тези хора? Д-р Керъл Морган, преподавател и лектор, вярва че всичко зависи от нашето отношение към случващото се наоколо. Тя предлага следните 10 съвета, които да си припомним, когато нещата не вървят.

1. Такова, каквото е

Има една будистка поговорка, която казва, че „Съпротивлението на обстоятелствата е коренът на страданието.“ Това означава, че страдаме само когато отказваме да приемем как стоят нещата. Ако можеш да промениш нещо, направи го. Но ако не можех да направиш нищо, имаш две опции: приеми ситуацията и се освободи от негативните чувства или страдай, при това дълго. Е?

2. Проблемът е проблем, когато го мислиш за такъв

 Ние често ставаме най-лошите си врагове. Щастието е въпрос на перспектива. Ако превърнеш нещо в проблем, ще бъдеш пълен с негативни емоции и мисли. Но ако мислиш за уроците, които можеш да научиш от ситуацията, изведнъж това няма да ти изглежда като проблем.


image


3. Ако искаш да промениш нещо, започни със себе си

Мислим си, че като променим обстоятелствата, които ни влияят. Всъщност е обратното. Когато направим промяна в себе си, тогава и обстоятелствата ще се променят.

4. Няма такова нещо като провал.

Всичко, което се случва дава възможност за нов урок от живота. Както казва Томас Едисън: „Никога не съм се провалял, когато се опитах да създам крушката. Просто намерих 99 начина, по които не работи.“

5. Ако не си получил онова, което си искал, значи заслужаваш нещо по-добро.

Понякога е трудно да вярваш на това. Но е истина. Просто рефлектирай над живота си до сега и ще се убедиш. Може би работата, която не си получил, ти е позволила да прекараш повече време със семейството си. За всичко си има причина.

 6. Ценете настоящето

Всеки момент от живота е ценен и никога няма да имаш шанс да го повториш. Така че не го оставяй да избяга. Един ден този момент ще се превърне в спомен, към който да се връщаш.

     
         image


7. Преодолей страховете си и бъди благодарен за тях

Страхът може да е удивителен учител. Да преодолееш страха си често помага по пътя към победата. Всичко, от което имаш нужда е практика. Страхът е илюзия.

8. Позволи си да се радваш

Някои хора не си позволяват да се зарадват дори малко. Истина е! Те дори не знаят как да бъдат щастливи. Хората се концентрират твърде много върху проблемите си и забравят, че има и други неща, освен трудности. Радвайте се на живота, стъпка по стъпка и нещата ще се подредят.

9. Не се сравнявайте с никого

 Това само ще ви накара да изкривите представата за себе си. Вие не зависите от това, което другите представляват. Вие сте уникални и се радвайте на това.


  image


  10. Всичко е възможно

Чудеса се случват всеки ден. Тъжното е, че не мога да обясня всички прекрасни неща, които са се случвали на хората през годините. Може да е трудно да го вярваме, но се случва и на нас. Има толкова много позитивни неща, които се случват на обикновени хора, хора като мен. Един ден, когато осъзнаем истината за това, ще сме напълно способни да победим във всяка битка.

Източник: fakti.bg

 
http://lifetime.bg

 




Гласувай:
19



Следващ постинг
Предишен постинг

1. nedovolen - Трудностите не са това, което об...
24.11.2018 10:32
Трудностите не са това, което обикновено възприемаме.
Човек избира ли лесното, живота му става труден.
:)))
цитирай
2. emi1ts - Благодаря!
24.11.2018 10:52
nedovolen написа:
Трудностите не са това, което обикновено възприемаме.
Човек избира ли лесното, живота му става труден.
:)))

Убедена съм и вярвам ,че на колкото по-големи "трудности"намираме решение и успешно се справяме толкова по-голям опит имаме и се развиваме като личности!С пожелание за приятен съботен ден!
цитирай
3. emi1ts - Благодаря Иво!
24.11.2018 17:22

15:49 - 11. "Мисли" с душата си

от: ivoki За постинг: 24.11.18
Другото е вредно !
Одобри | Изтрий
Съжалявам но както е нормално за блог.бг напоследък отново има проблем с одобрение на коментарите!Да,съгласна съм с твоята препоръка но при условие че човек има достатъчно опит в живота си и може да осъзнае това.Всичко в нас се променя през целия ни живот т.е. когато сме на 20 имаме един опит на по-късна възраст по-богат опит.Споделям изцяло и мисля че важи винаги и при всякакви обстоятелства мнението на автора на публикацията ,че всичко случващо се и начина по който несъзнателно реагираме или правим осъзнат избор как да действаме получаваме уроци които са ценни и важни за живота ни! С пожелание за хубава вечер!
цитирай
4. emi1ts - Благодаря мила Вени!
24.11.2018 18:16

17:14 - Чудесни съвети - споделям всеки ...

от: donchevav За постинг: 24.11.18
Чудесни съвети - споделям всеки един от тези десет начина за преодоляване на трудностите! Но си мисля, че мъдростта им достига най-вече до белобрадите старци:) Чарът на младостта е в чистата емоция - в грешките и терзанията, в неприемането на пораженията, в битките "с рогата напред". Всъщност сега виждам, че и ти в отговора си по-горе казваш това. Уроците, придобити в борба и страдание, са най-ценни. И все пак капка житейска мъдрост и малко напътствие никога не са излишни. Благодаря ти, мила Еми! Прегръдка!
Одобри | Изтрий
Как ми се иска да бях прочела тези много ценни съвети по-рано но не съм сигурна дали бих ги осъзнала толкова добре както ги разбирам сега:)Споделям и аз мнението ти - уроците, придобити в борба и страдание, са най-ценни. Както е казал Конфуций:"Три пътя водят към знанието: пътят на размишлението – това е най-благородният път, пътят на подражанието – това е най-лекият път, и пътят на опита – това е най-горчивият път."Благодаря ти отново с пожелание за хубава съботна вечер!Прегръдки!
цитирай
5. batogo - !!!:))) Поздравления и благодарности, Еми1!
26.11.2018 16:32
Това безспорно са много точни, издържали напора на времето житейски истини, които са полезен пътеводител. Аз бих препоръчал на всеки да следва своя дух, да се вслушва в неговата мъдрост и да вярва в своята вътрешна сила, за която няма предели.
Лека, приятна вечер!
цитирай
6. emi1ts - Благодаря!
26.11.2018 22:47
batogo написа:
Това безспорно са много точни, издържали напора на времето житейски истини, които са полезен пътеводител. Аз бих препоръчал на всеки да следва своя дух, да се вслушва в неговата мъдрост и да вярва в своята вътрешна сила, за която няма предели.
Лека, приятна вечер!

За мен е повод за радост че и ти мислиш така Огнян!Да имаме вяра в себе си също е много важно условие!Нека всеки да успява да реализира мечтите и целите си!Светли и вдъхновени дни ти пожелавам!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: emi1ts
Категория: Други
Прочетен: 1713223
Постинги: 583
Коментари: 3953
Гласове: 30815
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031