Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2014 14:46 - из "Уроците"на Джим Рон
Автор: emi1ts Категория: Други   
Прочетен: 1076 Коментари: 2 Гласове:
4



 УЧЕТЕ СЕ ДА БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВИ С ТОВА,КОЕТО ИМАТЕ ДОКАТО СЕ СТРЕМИТЕ
КЪМ ТОВА, КОЕТО ИСКАТЕ ДА ИМАТЕ!
 image

..Културата не е количествено понятие.
Изкусността не е количествено понятие. Стилът на живот също не е количествено понятие. Всички тези сфери на живота са по-скоро изкуство, с което  трябва да се занимават тези, които искат да постигнат по-добър живот.  За да станем майстори в тези видове изкуства, практиката трябва да  започне с това, което имаме сега. Без да се взира в обстоятелствата на живота си всеки от нас може  да започне да овладява изкуството на изкусното поведение всеки ден,  който си избере. 
...Стилът на живот означава създаване на начини да направим 
живота уникален. Това е изкуство, което трябва да се овладява, а не  условие, подлежащо на изпълнение. Стилът на живот – това е търсене  на нови начини да внесеш радост, удовлетворение, въодушевление и  реални жизнени ценности в живота си и в живота на тези, които са ни  скъпи, по времето, когато работим над нашите цели, а не тогава, когато  ги постигнем. По-охолно съществуване не означава обезателно по- радостен стил на живот.
...Може да имаме различно мнение за това какво е стил на живот, 
но се надявам, че сме единодушни за това какво не е стил на живот: не  е това, което получаваме в резултат на това, че имаме повече. Стилът на живот е резултат на по-голяма пълнота на живота…да  живееш по-съвършено, по-осъзнато, по-радостно, да живееш с по- голямо разбиране. Колкото по-пълно живеем, толкова повече правим и  толкова повече постигаме. Стилът на живот е награда за всички наши упорити усилия, това  е начин да направим упоритите си усилия още по-резултатни, по- значителни и в крайна сметка по-продуктивни. СТИЛЪТ НА ЖИВОТ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗУЧАВА, А СЪЩО И ДА  СЕ ПРАКТИКУВА Ако искаме да бъдем богати, трябва да изучаваме богатството, а  ако искаме да бъдем щастливи, трябва да изучаваме щастието.  Съчетанието на тези две изследвания образува аурата, която наричаме  стил на живот. Повечето хора не смятат щастието и богатството като предмет на  изучаване. Само че щастието е изкуство, а не случка. Щастието не е нещо,  което ни пада от небето. Щастието е онова уникално чувство, което,  както грешно предполагаме идва при нас, само ако сме постигнали  успеха, а трябва да предшества достигането на успеха. Щастието е също толкова причина за успеха, колкото и резултат  от успеха и ние можем да изпитваме щастие когато поискаме,  независимо от сегашните обстоятелства в живота ни.   ...Всеки от нас може да си създаде собствено щастие. Ние можем  да го създаваме и можем да го изпитваме. Не е нужно да чакаме нещо.  Очакването просто ще удължи мъченията, които търпим от лошото
обслужване, недостатъка от душевно равновесие, развалените мигове  на радост и продължаването на живота такъв, какъвто е бил винаги.  Това чудесно чувство наречено щастие може да започне независимо  къде и как живеем, тъй като то няма нищо общо с материалните неща.  Да имаме повече – това все пак не е отговор на въпроса, как да бъдем  щастливи. Ако щастливите моменти в живота ни се броят на пръстите  на едната ни ръка, дори и диамантени пръстени да сложим на тези  пръсти няма да станем по-щастливи. Ако не сме успели да създадем  истински дружески отношения когато финансовите ни ресурси са били  оскъдни, няма да можем да намерим или запазим повече приятели,  когато финансовото ни състояние се подобри. Сериозните, значимите  отношения с някой, който е бил с нас в радости и в беда, който ни  познава и обича, който прави живота ни по-добър просто затова, че го  има на този свят не е нещо, което можем да си позволим да отложим за  после. Толкова ни е приятно да гледаме как децата ни се учат да карат  велосипед. Нима ще откажем на себе си и на тях това невероятно  удоволствие само защото средствата ни не ни позвовялат да им купим  най-хубавите или най-скъпи играчки сега? Щастието не е това, което  теглите от банковата си сметка. Щастието не е това, което можете да получите от живота и от  тези, които ви заобикалят. Няма нищо лошо в това, че искаме повече за  себе си и своето семейство. Но това не означава, че трябва да се  ползваме по-малко от съкровищата на живота, защото имаме по-малко  и не значи, че трябва да ценим повече, онези, които имат повече. Ако не се научим да бъдем щастливи с това, което вече имаме,  никога няма да бъдем щастливи какъвто и голям късмет да срещнем по  пътя си. ...Стил на живот означава да се научим да бъдем там, където сме. Това означава да се съсредоточим на настоящия момент,  стараейки се да извлечем от него цялото богатство от жизнен опит и  емоции, които той предлага. Стил на живот – това е умението да намериш време да погледаш  залеза на слънцето. Стил на живот – това е умението да слушаш тишината. Стил на  живот – това е умението да уловиш всеки миг, който може да  допринесе нещо ново в процеса на твоето израстване като личност. Стил на живот е не това, което правим, а това, което изпитваме. И докато не се научим да бъдем в сегашния момент, никога няма  да овладеем изкуството да живеем добре.                                                                         из "УРОЦИТЕ" на Джим Рон
                                                                                източник:"espore-healthy.com"

Джим Rohn (Джим Rohn) , (17 сеп 1930 - 05 Декември 2009) - световно известен бизнес философ. Разработване на стратегии на компаниите Coca-Cola, IBM, Xerox, General Motors и др.Бил е личен "бизнес треньор"на Бил Гейтс .


                                                                                                 
                                                                                  

   



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. flymore - Гледна точка...
15.08.2014 22:40
Интересно ми бе да се запозная с още една гледна точка за живота!
Благодаря, Еми!
Усмихнати почивни дни, миличка!:)<3
цитирай
2. emi1ts - Има взаимосвързаност-
16.08.2014 07:16
отношение-действие-резултат-стил на живот.
Идеята,според мен е докато вървим към резултата,целите,които
сме избрали да постигнем,по пътя да се променяме съзнателно,като изграждаме и
своя уникален стил на живот!
Благодаря мила flymore!Прегръдки и хубави почивни дни!<3<3
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: emi1ts
Категория: Други
Прочетен: 1712257
Постинги: 583
Коментари: 3953
Гласове: 30809
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031