Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2014 20:03 - За жизнената енергия..
Автор: emi1ts Категория: Други   
Прочетен: 1891 Коментари: 4 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Oткъде да си набавим жизнена енергия и как да не я губим

 Eнергията не изчезва в "нищото" и не се появява от "нищото". Тя просто преминава от едно състояние в друго, от един обект към друг. Хората са способни да натрупват енергия за задоволяване на собствените си нужди,както и да я споделят с другите.Тъй като имаме и тяло и душа, за един нормален живот ни е нужна два типа енергия.
Нека условно да ги наречем физическа и психическа.
Физическа енергия може да бъде получена:
• От високо-качествени храни
• От пълноценен сън
• Когато правите физически упражнения

Това го знаят дори и децата. И почти всеки човек в нашето организирано общество получава всичко това в големи количества . Стига да иска, разбира се (много хора избягват упражненията, спят малко и консумират не толкова качествена, колкото вкусна храна). Но дори и ако всичките три точки се изпълняват както трябва, така или иначе енергията няма да достига. По-скоро ще стига едва-едва, а тялото ще работи на предела на възможностите си.

Какво липсва? Точно така- психическа енергия.
Получаването на психическата енергия е по много по-разнообразни начини и в някои отношения е доста индивидуален процес. Но е възможно да се открият и общи неща.
Вие се зареждате, когато:
• ви обичат.
• ви хвалят.
• ви подкрепят.
• ви разбират и приемат.
• се занимавате с нещата, които обичате.
• сте сред природата

Въпреки това, в ежедневния живот има много повече моменти, когато хората не получават,а губят психическа енергия. Предаването на тази енергия се извършва чрез емоциите. Трябва да се има предвид, че положителните емоции, насочени към друг човек, зареждат с енергия и отдаващия и получаващия . А отрицателните- изтощават отдаващия емоциите и зареждат онзи, към когото са адресирани и не е от значение , че зареждат с нискокачествена енергия. По-важното е, че енергията преминава от вас при друг човек. Е, той ще я предаде по-нататък – ще се скара с някого в къщи ... Всички се стремят бързо да се отърват от нискокачествената енергия.
Да се опитаме да разберем къде най-много хора губят енергия? Ако не изразходваме енергия за стрес, тя изведнъж би се увеличила. Умората идва от психологически стрес. Липсата на енергия - също. Например, пазарлъкът по време на сделка причинява твърде много стрес. Опитайте се да си представите два начина: заплащане без пазарлък и когато от жизненоважно значение (не заради тръпката) е да получите отстъпка. Има ли разлика? В самочувствието след сделката? Определено има!
Списъкът със ситуации, в които психическата енергия се губи, изтичайки чрез отрицателните емоции, е наистина огромен. И за всички, този списък ще е различен в зависимост от силата на нервната система и способносттите на човека да извършва определени дейности. Колкото по-малко способности имате да извършвате даден вид дейност, толкова повече енергия ще отива за поддържането й. Например, за мълчалив човек дори поддържането на обикновен разговор е свързано със загуба на енергия.
Критерият е един.
Ако нещо ви харесва - когато се занимавате с него ( дори просто при очакването му ) ще се зареждате с енергия. Ако трябва да правите нещо насила или по задължение - загубата на енергия ви е гарантирана.
Ясно е, че е невъзможно да премахнем от живота всички неприятни действия. И затова е важно да помним, че всички действия, свързани със загуба на психическа енергия трябва да бъдат компенсирани с действия, който носят радост. Тогава ще можете да се зареждате и да поддържате енергийния баланс . И винаги да се чувствате в приповдигнато настроение. Да се чувствате лек като перце!

                     image

       Яна Лан, (Изпратено от приятел) източник:"zajivota.instrukcii.info"






Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - Поздрав!...
01.08.2014 23:51
Обичта е най-добрият източник на енергия...
цитирай
2. emi1ts - Абсолютно!
02.08.2014 00:02
Най-силния и изобилен източник:)
Поздрави!Спокойна нощ!
цитирай
3. dianabercheva - :)
31.08.2014 19:02
Любовта - великият генератор на енергия!
цитирай
4. emi1ts - Да,така е:)
31.08.2014 20:09
dianabercheva написа:
Любовта - великият генератор на енергия!

Най-много ни дава любовта!
Поздрави!Лека вечер!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: emi1ts
Категория: Други
Прочетен: 1711206
Постинги: 583
Коментари: 3953
Гласове: 30807
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031